Tuesday, November 30, 2010

errezeta

Gabonetako konpota

2007-12-22
gabonetako konpota
Osagaiak:
  • Sagarrak                     3
  • Madariak                    3
  • Okaranak                    300 gr
  • Ardau baltza                litro 1
  • Ura                             litro 1
  • Azukerie                      300  gr
  • Koñaka                       kopakada 2
  • Kanelie                        1
Zelan egin:
Ardaua, azukerie, koñaka eta kanelie ontzi baten ipinten doguz surten berotzen. Irikitzen hasten danien, ordu erdian beratzen eduki doguzan okaranak gehitzen doguz eta 5 minututan izten dogu irikitzen.
Osagaiak ia egosita dauzenien, lau zatitan ebakita dekoguzan madariak gehitzen doguz, eta 5 minututan agosten eukiko doguz, eta gero sagarrak gehitzen doguz, lau zatiten ebakita honek be, eta irikiten itziko dogu dana harik eta bigun-bigun egonarte.
Hotzitzen itziko dogu eta kristalezko ontzi batera aldatuko dogu konpota, ganetik almendra zati txikixkin apaindu leike gura izanez gero.

1 comment: